no nonsense. geen taboes.

nieuwsbrief?

YES PLEASE!

spanneeeeend...

oeps, fail, probeer nog eens!

welkom in onze sisterhood!

EEN BOEK!

klik hier om meer te weten te komen!

de maand juni staat voor... liefde

Op een gegeven moment word je verliefd. Je kan er niet meer omheen. Op een dag zie je die ene jongen of dat ene meisje en is het er plots. Een hart dat nét iets sneller klopt.

Zwetende pollekes. Gloeiende blozende wangen die je binnensmonds vervloekt. Vlinders in je buik en misschien ook iets lager. Misschien blijft 't bij een geheime crush. Misschien wordt 't een echt sprookje en worden jullie hét powerkoppel van de school of de buurt. Of misschien heb je een paar dagen quarantaine met een pak Côte D'Or en een stapel romcoms nodig om je gebroken hart weer fit te krijgen. Wat 't ook wordt, liefde is zalig, verwarrend, beschamend, ingewikkeld, vermoeiend, spannend. En 't was in de maand juni hét thema van Fille Folle.

 

8 juni 2017

ALL YOU NEED IS LOVE: PART I

15 juni 2017

ALL YOU NEED IS LOVE: PART II

22 juni 2017

ALL YOU NEED IS LOVE: PART III

28 juni 2017

ALL YOU NEED IS LOVE: PART IV

 

liefde

illustratie door aurike quintelier

 

28 juni  2017

ALL YOU NEED IS LOVE: part IV

collage door joanna reuse

 

door ilona lodewijckx

Lieve Filles,

 

Om 't dit thema af te sluiten, en dat is maar net zo symbolisch, hebben we 't deze week over breakups en liefdesverdriet. Fille Folle's Manon vertelt recht uit 't hart hoe het was om het grootste deel van haar tienerjaren bij één persoon te zijn -- en daarna bij die persoon weg te gaan. Redactrice Silke schrijft een stukje over hoe liefdesverdriet, en hoe de bijhorende alone time heel helend kan werken.

 

Zorg goed voor jezelf, én je broze hart.

 

Liefs,

 

Fille Folle

VERLOREN LIEFDE

door manon huysman

LIEFDESVERDRIET: A BLESSING IN DISGUISE

illustratie door flore deman

 

“Only one is a wanderer, two together are always going on an adventure, somewhere.”

 

Hij is hét, je weet wel.. Diegene die de sterren in mijn ogen stopt, nadat ik ze even ben kwijt geraakt. Een lame #youmakemehappy.

 

Ik ben nog geen twintig en ik ken liefde. Nu al ken ik die hartstochtelijke, onvoorwaardelijke en pure, soms walgelijke verliefdheid.

 

Ik ben verliefd geworden in augustus tweeduizendenelf. Dat is bijna vier jaar geleden. Ik was vijftien, al een grote baby dus. Ik kende de regels van het grote Relatiespel niet, of amper.

door silke van de veyver

illustratie door cheyenne deckx

 

"Het is waar wat ze zeggen over de liefde. Dat ze zo mooi kan zijn. Maar eerlijk is eerlijk: tijdens een break-up laat ze zich van haar lelijkste kant zien.

 

Een relatie beëindigen is nooit gemakkelijk. Je neemt afscheid van iemand die ooit de wereld voor je heeft betekend of dat nog steeds doet. En tegen dat soort pijn kan helaas geen enkele pleister of dafalgan op.

22 juni  2017

ALL YOU NEED IS LOVE: part III

illustratie door aurike quintelier

 

door ilona lodewijckx

Lieve Filles,

 

In de films lijkt 't allemaal makkelijk. Jij, bloedmooi en met een hoop vrije tijd, loopt een (meestal blanke en gespierde) (meestal) man tegen het lijf en BAM, de vonk is daar. Hij heeft ogen als kooltjes en een borstkas waar je kaas op kan raspen, hij houdt de deur voor je open, plukt een DIY boeketje bloemen voor je langs de kant van de weg (somehow ook als jullie in 't midden van de stad wonen), en staat na een kletterende ruzie in de stromende regen met een flesje wijn en een stroom lieve woordjes aan je deur. Wat je in de film niet ziet is dat deze UberMan ook wel eens z'n sokken laten slingeren, scheten en boertige moppen laat, moe of onredelijk is en soms echt helemaal niet bij je past. Liefde in de film is een mooi fabeltje. Liefde in 't echt is mooi, maar wel werken.

 

Fille Folle's Julie pluist graag voor jullie uit hoe filmliefde nét dat ietsje anders is dan in het echt. Enjoy!

 

En zoals altijd, veel liefs,

 

 

Fille Folle

LIEFDE OP HET WITTE DOEK

door julie verhaert

uit de film: 10 things i hate about you

"Ik ga me hier voor de gemakkelijkheid toespitsen op romantische komedies. Want, ‘t is te zeggen, I know movies. Je zal niet snel een scene vinden die ik niet integraal mee kan zeggen en ik ben daar nog altijd 55% trots op en 45% beschaamd voor.

 

Ondanks wat de genretitel ons doet vermoeden, vertellen romcoms ons veel meer over de perceptie van de vrouw in film, dan over hoe romantiek en liefde er in het echt aan toe gaan. Een vrouw is een lege fles die er 24/7 stralend en perfect gestyled uitziet (zelfs en vooral wanneer ze totaal miserabel is), een job uitoefent waar ze nooit hoeft te zijn en haar dagen vult met het pruilend wachten op Een M/V Die Haar Leven Zin Zal Geven - dat zou dan ook het doel van elk meisje moeten zijn, zo lijkt het wel.

15 juni  2017

ALL YOU NEED IS LOVE: part II

illustratie door aurike quintelier

 

door ilona lodewijckx

Lieve Filles,

 

Rond je heen zie je mensen om de haverklap verliefd worden. Die twee uit je klas die even in elkaars ogen kijken en BINGO, plots elke speeltijd stiekeme kussen staan te stelen aan de lockers. Je beste vriendin zwijmelt over die ene gast uit de zesdes. Je zusje brengt de liefde van haar leven, of toch voor een maand of drie, naar huis. En zelf val je uit de boot.

 

Wat als 't gewoon niet komt, die verliefdheid? Of wat als-ie wel komt, maar niet blijft? Of als je gewoon nooit eens op de juiste persoon valt? Fille Folle's Elisa schrijft een ode aan het single-zijn.

 

En dan heb je nog de meisjes bij wie 't wel komt, maar voor een onverwachte persoon. Wat doe je als je verliefd wordt op iemand die véél ouder is? Op haar veertiende viel Fille Folle's Fay voor een jongen van achttien. Zij zoekt nu uit of leeftijd meer is dan enkel een cijfertje.

 

Liefs,

 

 

Fille Folle

illustratie door cheyenne deckx

 

ALL THE SINGLE LADIES

door elisa de mulder

“Single ladies, if you like it you should put a ring on it.”

 

Zelfs Beyoncé zingt dat een vrouw niet compleet is tot ze een ring om haar vinger geschoven krijgt. Dan moet er wel iets van aan zijn, niet?

#fillefollebeats

door nathan van den bossche

IS AGE JUSTE A NUMBER?

door fay haelterman

"Ik was 14. Hij was 18.

 

Ik begreep niet waarom mijn omgeving zo’n probleem maakte van dat leeftijdsverschil. Als ik een paar jaar later verliefd was geworden, had niemand er vreemd van opgekeken. Iemand van 24 die een relatie heeft met iemand van 20 jaar - doodnormaal, toch? Age is just a number… of is het net iets meer dan dan dat?

8 juni  2017

ALL YOU NEED IS LOVE: part I

illustratie door aurike quintelier

 

Lieve Filles,

 

Op een gegeven moment word je verliefd. Je kan er niet meer omheen. Op een dag zie je die ene jongen of dat ene meisje en is het er plots.

 

Een hart dat nét iets sneller klopt. Zwetende pollekes. Gloeiende blozende wangen die je binnensmonds vervloekt. Vlinders in je buik en misschien ook iets lager.

 

Misschien blijft 't bij een geheime crush. Misschien wordt 't een echt sprookje en worden jullie hét powerkoppel van de school of de buurt. Of misschien heb je een paar dagen quarantaine met een pak Côte D'Or en een stapel romcoms nodig om je gebroken hart weer fit te krijgen. Wat 't ook wordt, liefde is zalig, verwarrend, beschamend, ingewikkeld, vermoeiend, spannend. En 't wordt deze maand hét thema van Fille Folle.

 

In deze eerste nieuwsbrief gaan we meteen onder de huid, door merg en been, recht naar het hart. Fille Folle-redactrice Dea interviewt haar eigen vriendin Tiffany over hoe Dea's reuma weegt op hun relatie. Het resultaat is een sterk, lief en superopenhartig gesprek dat je kippenvel zal geven. Fille Folle's Renee schrijft dan weer een relaas over hoe ze door de vrienden van haar lief te dik gevonden werd. Is liefde dan niet voor iedereen? Is het niet 2017?

 

 

Liefs,

 

Fille Folle

JONG, ZIEK EN VERLIEFD

door dea campine

Liefde en ziekte. Twee zesletterwoorden die drie letters delen, maar qua inhoud niet veel gemeen hebben.  Liefde is ongeveer het mooiste dat het leven te bieden heeft, ziekte wens je niemand toe. En toch gebeurt het – mensen worden ziek, jongeren worden ziek. Misschien ben jij wel ziek. Het leven is helaas niet altijd even eerlijk...

"Soms ben ik een mollig, klein huilend meisje dat gewoon een knuffel wil"

door renee van avermaet

"Mocht iemand vragen hoe ik naar mezelf kijk, dan zou ik mezelf zeker niet mager noemen, maar ook niet dik. Vrouwelijk gevormd, dat is toch in de mode nu? Of chubby, dat klinkt nog schattig. Ja, mollig, daar kan ik ook nog mee leven. Maar het is de manier waarop..."

© all rights reserved