no nonsense. geen taboes.

nieuwsbrief?

YES PLEASE!

spanneeeeend...

oeps, fail, probeer nog eens!

welkom in onze sisterhood!

EEN BOEK!

klik hier om meer te weten te komen!

I BELIEVE I CAN FLY ✈️

In augustus gaan we 't een maand over REIZEN hebben! Maar ook hier wordt 't een wild avontuur, want we hebben KEIGROOT NIEUWS! Wil je weten wat het is? Klik hier!

illustratie door aurike quintelier

 

24 augustus  2017

LES GAZELLES

door ilona lodewijckx

Lieve Filles,

 

Meisjes die alleen de wereld intrekken - is dat wel veilig?

 

Linde trok vijf weken lang met een vriendin naar Marokko, en werd over haar ervaring geïnterviewd door onze eigen “garçon fou” Lennert. Wat bleek? Linde en haar vriendin hadden er een fantastische tijd, en leerden zelfs om mensen méér te vertrouwen.

 

 

Enjoy the ride,

 

Fille Folle

illustratie door delphine desimpel

 

LES GAZELLES

door lennert vanheuverzwijn

illustratie door aurike quintelier

 

Marokko, het land van de Saharawoestijn, leerlooierijen en de souks. Maar ook het land waar Islam de officiële staatsgodsdienst is. En voor vrouwen is het misschien niet direct een bestemming waar ze alleen naartoe trekken. Maar dat is buiten Linde (25) gerekend.

 

Ik ontmoet Linde bij mij thuis op de sofa. Ze is net terug van vijf weken Marokko en dat is nog duidelijk te merken aan de bruine tint van haar huid. ‘Mijn eerste werkdag zit er op. Het was toch terug aanpassen na vijf weken reizen.’ Linde vertrok samen met een vriendin. Ze planden een reis die een mooie afwisseling was tussen prachtige natuur en uiteenlopende steden.

17 augustus  2017

RIDING SOLO

door ilona lodewijckx

Lieve Filles,

 

Alleen op reis vertrekken en jezelf aan de andere kant van de wereld tegenkomen lijkt ondertussen bijna een trend. #wanderlust. Maar da's niks voor Alexandra, die naar eigen zeggen de energielevels van een 'losgeslagen puppy' heeft en het helemaal niet fijn vindt om alleen te zijn.

 

Toch een fan van solo travel? Dan pak je maar liefst een hele berg boeken in je rugzak! Julie zorgt voor het perfécte lijstje reislectuur.

 

Enjoy the ride,

 

Fille Folle

illustratie door simon durand

 

RIDING SOLO

RIDING SOLO

door alexandra vandenberghe

door julie verhaert

"Je rugzak vullen met een minimum aan comfort en ergens tussen Bali en Thailand jezelf beter leren kennen. Wat voor vele mensen de trip van hun leven lijkt, voelt  een beetje aan als een trend. Iets wat ik hoor te doen zoals broeken met olifantenpijpen, chokers of Uggs.

 

Het is niet dat ik verknocht ben aan de kerktoren van mijn geboortedorp. Ik hou evenveel van de wereld ontdekken als Robinson Crusoe..."

“Yes! Juist. Jaja. Wacht hoor. Momentje. Geef me nog efkes een secondje – nee, een paar minuten. Bijna klaar, bijna een en al aandacht! Neenee, wacht, ik ben er zodadelijk. Nog heel even. Wacht nog efkes. Sjjt. Nog heel eventjes geduld. Bijna nu! Heel bijna! Jaja, ik ben er bijna, seco-JONG WADISTNU IK ZEI TOCH DAT IK KWAM GODVER-”

 

Heer-lijk. Dit ben ik. Op vakantie. Wanneer ik onderbroken word voor het einde van mijn hoofdstuk..."

10 augustus  2017

TUSSEN BOUNTY EN BLACK

door ilona lodewijckx

Lieve Filles,

 

Reizen is fijn, leerrijk, en een heel avontuur. Maar het krijgt wel nog nét dat laagje extra als er een deeltje van jou in je land van bestemming ligt.

 

Octavia en Zindzi zijn allebei het kind van een Belgische moeder en een Ghanese vader, zijn allebei de belichaming van #blackgirlmagic, zetten allebei hun scherpe pen in voor Fille Folle én trekken binnenkort allebei voor de eerste keer terug naar hun vaderland. Redenen genoeg voor een interview!

 

Hoe is het om een land te ontdekken waar je niet thuis bent, maar waar toch zoveel van je thuis ligt? Om te proeven van een cultuur die niet de jouwe is, maar wel door je aderen stroomt? Lees het hieronder!

 

Liefs,

 

Fille Folle

3 augustus  2017

I BELIEVE I CAN FLY ✈️

door ilona lodewijckx

Lieve Filles,

 

"De wereld is een boek en wie niet reist leest maar één pagina." Het is zo één van die quotes -- ééntje van Sint Augustijn -- die je op Pinterest in koeien van letters ziet pronken op een foto van een zonsondergang of een verlaten strand. Er zit een grond van waarheid in, want reizen is ongelooflijk fijn en verlegt zowel letterlijk als figuurlijk je grenzen.

 

Maar wat als je, zoals Fille Folle's Dea, het hele vliegtuiggebeuren doodeng vindt? Dea kroop begin deze zomer in de naam van de liefde toch op het vliegtuig, onlangs haar verlammende vliegangst. In deze eerste augustus-editie van Fille Folle geeft ze je tips over hoe je je kalmer kan voelen aan boord.

 

Fly, little bird!

 

Liefs,

 

Fille Folle

I BELIEVE I CAN FLY

(and crash)

door dea campine

Teleportatie, het had mijn redding kunnen zijn. Helaas blijkt dat nog net te ingewikkeld waardoor op 3 juli het onvermijdelijke toch op mijn agenda stond. Mijn vliegangst en ik zouden na al die jaren van twijfel en afwijzing het luchtruim moeten trotseren.

30 augustus  2017

WANDERLUST DISGUST

door ilona lodewijckx

Lieve Filles,

 

Elke zomer wordt onze newsfeed overspoeld door inspirerende travel quotes, in Helvetica gephotoshopt op een prachtig exotisch panorama. Reizen is fijn, maar die overdosis #wanderlust kan soms echt wel teveel van het goede zijn. Daarom zorgt Fille Folle Camille voor een reality check.

 

En dan heb je nog de andere kant van de reismedaille. Fille Folle's Elisa ging praten met Liesbeth, die in een hotel werkt. Hoe gaat 't in z'n werk als je zelf niet reist, maar wel constant met reizende mensen in contact komt?

 

 

Happy reading!

 

Fille Folle

illustratie door aurike quintelier

 

WANDERLUST DISGUST

AT YOUR SERVICE

door camille ghekiere

door octavia darko

Karl Lagerfeld (diene van Chanel) noemt ons hedendaags sociaal mediagebruik ‘virtuele masturbatie’, met posten als voorspel en elke like een mini-orgasme. Maar zoals jongens die te veel naar porno kijken weten: een mens zoekt steeds meer prikkels voor dezelfde kick. Ooit haalden we pleziertjes uit het sturen van winks op MSN (of wacht, hoe oud ben ik?). Nu krijgen we die kick bij het sharen van een foto van onze wildgeplukte spinaziesmoothie met citaat als ‘blame it on my gypsy soul’, aan een stuk of 500 Instagramvolgers (of wacht, hebben jullie meer volgers dan ik?).

Hoe gaat het eraan toe achter de schermen van een hotel? Ik stel me een norse hotelbaas voor die vloekt op zijn kelner die amper Engels spreekt. Of knappe receptionistes, barmannen en kamermeisjes die achter de perfecte façade vrolijk rondvogelen met elkaar en af en toe zelfs eens met een hotelgast.

© all rights reserved