no nonsense. geen taboes.

nieuwsbrief?

YES PLEASE!

spanneeeeend...

oeps, fail, probeer nog eens!

welkom in onze sisterhood!

EEN BOEK!

klik hier om meer te weten te komen!

Lut D’Havé is creatief therapeute en beeldend kunstenaar. Ze begeleidt mensen met diverse problemen zoals angsten, depressies, agressie en andere emotionele hindernissen. En deze maand geeft ze ons elke week een handige tip!

Ken jezelf!

 

Psychisch evenwicht begint met jezelf te leren kennen.

 

Wie ben jij?

 

Is de meest cruciale vraag die gesteld kan worden. Het antwoord hierop is heel complex. Je bent meer dan je naam, je woonplaats, je studierichting, je sportdiscipline of hobby.

 

Wie ben jij?

 

Ben je vriendelijk, enthousiast, open, gesloten, teruggetrokken, actief, verdraagzaam, vlug bang, gauw op de tenen getrapt, gul, jaloers, warm…?

 

Jezelf leren kennen is dus belangrijk. Maar wat nog crucialer is, is jezelf aanvaarden zoals je bent. En dat is heel moeilijk. We willen zo graag anders zijn… of beter of liever of… mooier of aantrekkelijker…

 

Het heeft geen zin tegen jezelf te vechten of van jezelf weg te lopen. Maar dat doen we eigenlijk allemaal. Het is een hele onderneming om bijvoorbeeld te aanvaarden dat je jaloers bent. Het is interessant die jaloersheid in de ogen te kijken en te luisteren naar wat die je te vertellen heeft.

 

Spreek erover met vriendinnen, stop het niet weg en doe zeker niet alsof het niet bestaat. Als je dat doet komt het op ongelegen momenten zeker opduiken. Openheid en eerlijkheid zijn hierin belangrijk en als je iets niet weet; durf het te vragen.

 

Praten helpt, maar ook bewegen. Fietsen, wandelen, een sport beoefenen of yoga doen zijn van grote waarde. Zoek wat bij jou past. Een actief en fit lichaam zorgt beter voor je geest.

 

Jezelf leren kennen, jezelf leren aanvaarden en durven bekijken wat er minder goed loopt zonder de positieve dingen te vergeten.

 

Geduld en vriendelijkheid voor jezelf zijn hierbij nodig.

 

Neem jezelf bij de hand en wees een gids voor de meest belangrijke persoon in je leven.

© all rights reserved