no nonsense. geen taboes.

nieuwsbrief?

YES PLEASE!

spanneeeeend...

oeps, fail, probeer nog eens!

welkom in onze sisterhood!

EEN BOEK!

klik hier om meer te weten te komen!

RIDING SOLO

door julie verhaert

“Yes! Juist. Jaja. Wacht hoor. Momentje. Geef me nog efkes een secondje – nee, een paar minuten. Bijna klaar, bijna een en al aandacht! Neenee, wacht, ik ben er zodadelijk. Nog heel even. Wacht nog efkes. Sjjt. Nog heel eventjes geduld. Bijna nu! Heel bijna! Jaja, ik ben er bijna, seco-JONG WADISTNU IK ZEI TOCH DAT IK KWAM GODVER-”

 

Heer-lijk. Dit ben ik. Op vakantie. Wanneer ik onderbroken word voor het einde van mijn hoofdstuk.

Mijn bijdrage. Echt authentiek zomers gezelschap ter equivalent van all them rays of sunshine. Maar kijk, boeken en vakantie zijn in mijn hoofd volledig met elkaar vergroeid. Ik pak naast veel te veel kleren immers minstens even enthousiast veel te veel boeken in, en hanteer voor mijn keuze van het aantal titels uitermate realistische vuistregels. Ben ik al een ganse maand één boek aan het lezen? Dan heb ik minstens vijf boeken nodig voor de heenreis. Geraak ik echt niet door die ene klassieker die iedereen zo geweldig vindt? Op vakantie zal ik die, en twee oud-Engelse traktaten uitlezen.

 

Opdat jullie iets meer ruimte in jullie reiskoffer zouden overhouden voor souveniertjes, of misschien iets minder kans zouden maken op een permanent rugverschot bied ik dit bescheiden overzicht met vijf niet-helemaal-hyperrecente leestips. Sommige zijn misschien al zo oud dat ze #retro zijn. O-M-G, let us commence the reading.

 

 

Is Everyone Hanging Out Without Me? (and other concerns) – Mindy Kaling

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De be-a-uuutiful Mrs. Kaling klapt uit de biecht in haar eerste New York Times Bestseller die ze onder andere ook overwoog om Barf Me to Death and Other Things I’ve Been Known to Say te noemen. Ze vertelt haar levensverhaal (ongeveer) van kindertijd tot carrière als scenarioschrijfster, actrice en auteur en ze doet dat met tal van hilarische ontluikingen, onwetenschappelijke observaties en lijstjes zoals Types of Women in Romantic Comedies Who Are Not Real, These Are the Narcissistic Photos in My Blackberry* en Strict Instructions for My Funeral. Lezen om van het bulderlachen het snot door je neus te veruitwendigen. Jazeker.

 

*Smartphone die the bomb was in 2011.

 

 

 

Bossypants – Tina Fey

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Van Bossypants zijn wel 1 MILJOEN exemplaren verkocht. Who run the world? Mrs. Fey’s autobiografie blikt op zowat alles terug tot aan haar job als executive producer bij 30 Rock. Van onder andere een overzicht met onrealistische standaarden voor vrouwen (the person closest to actually achieving this look is Kim Kardashian, who, as we know, was made by Russian scientists to sabotage our athletes. Everyone else is struggling), een inkijk in de toch-niet-zo-fabulous magazine shoots, en, zéker aan te raden, het hoofdstuk Dear internet. Om te vermijden dat ik met mijn slaapstimulerende beschrijving ook maar een klein beetje afbraak doe aan het geweldige niveau van dit epos, gewoon nog dit: Contrary to what I believed as a little girl, being the boss almost never involves marching around, waving your arms, and chanting “I am the boss! I am the boss!” For me this book has been a simple task of retracing my steps. I hope you enjoy it so much that you also buy a copy for your sister-in-law. Aan-to the-rader.

 

 

 

Vic Falls Missions: Het offer van de Baobab – Kate Kriske

 

Fictie! Van Vlaamse bodem! Voor een keer! Rejoice! In de undercoverwereld van Vic Falls Missions opereert een geheim team van jongeren met unieke talenten en zijn leden met een beperking juist door hun bijzondere eigenschappen topspionnen. Dat is een boterham, hé? Marcus en Victoria spelen de hoofdrol in dit eerste boek uit de reeks over de jonge spionnen van het Special Abilities Team, maar het is vooral Victoria die je als een stomme zeehond doet klappen en YAAAAS brullen. Waarom ga ik niet verklappen maar, that girl got balls. Een inclusieve brok leesvoer die zich overigens ook op verschillende exotische locaties afspeelt. Een dubbele vakantie, dus!

 

 

 

The Fault in our Stars – John Green

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nog eens fictie! Na dit boek was ik een gigagrote fan van John Green. Kankerpatiënt Hazel is een hartverscheurend hoofdpersonage en schrijft met mede-kankerpatiënt Augustus Waters een liefdesverhaal to end all other love stories. Toen ik dit boek tranen met tuiten huilend op de trein (altijd een beetje reizen) (niet awkward) (neuh) had uitgelezen, ben ik prompt ook alle andere boeken van John Green gaan kopen voor komende tripjes. Ik ben er echter te laat achter gekomen dat helaas niet elk boek een TFIOS is. Dat neemt niet weg dat dit een subliem, geweldig, fantastisch boek is (zo goed dat je het waarschijnlijk al gelezen hebt). Eén kleine sidenote, als je besluit dit boek op vakantie te lezen: neem plaats naast een niet al te gevuld zwembad.

 

 

 

Harry Potter en de zeven echte boeken – J.K. Rowling

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En nog eens fic-ja Julie, we begrijpen het intussen. Waarom zouden wij een boek willen lezen dat 20 jaar geleden verscheen? Wel, beste Fille Folle, Imma be totally honest with you: ik kan dat niet meer voor 100% procent staven en uitleggen. Het is namelijk al even geleden dat ik de boeken van Herrie Pootah gelezen heb, maar I LURVED them. En niet zo van goh leuk boekje over een tovenaartje tralala. Neen. Echt, dat was met jarenlang nagelbijtend wachten tot de volgende verscheen en Harry Potter-praatgroepen op de speelplaats en all the feels. Bovendien zijn Hermione en Professor Minerva McGonagall vrouwelijke personages om u tegen te zeggen. En er zijn er zeven, ideaal voor een summer-bingeread. After all this time? Always.

 

 

 

 

 

Ziezo! Ik hoop dat jullie dit lijstje niet a) ouwbollig, b) seniel of c) retesaai vonden, al zal ik dat nooit weten want ik kruip weer veilig terug in mijn cocon van boeken en personages. Ik ga er dus eenvoudigweg van uit dat jullie het helemaal geweldig vonden en dat de intelligentie van Hermelien, de tederheid van Hazel, de ballen van Victoria en de humor van Tina & Mindy ook bij jullie JONG WADIST NU IK ZEI TOCH DAT IK KWAM-uitroepen zorgen tijdens de laatste weken van de zomermaanden. Ik hoop dat ik ze voorbij hoor waaien. Daarnaast heb ik jullie hierbij waarschijnlijk een van de laatste porties leesvoer voorgeschoteld voor Fille Folle THA BOOK overal te koop is – want we weten allemaal dat we niets anders meer gaan lezen zodra dat er is.

© all rights reserved